PEARLS Blog

3-5 November

 

Met trots kondigen we de première aan van ‘Faces Redefining Beauty’, een uniek internationaal project van Positive Exposure over ‘facial differences’. Het project ging 2 jaar terug van start in New York en doorkruiste alle continenten.

Met fotografie, film en persoonlijke verhalen willen we de schoonheid van de menselijke diversiteit in de picture zetten, promoten we een inclusieve maatschappij en willen we het publiek aansturen om op een andere manier te gaan kijken naar het ‘anders zijn’: ‘Change How You See, See How You Change’.
Tijdens deze gelegenheid willen we onze ‘stars’, die in België aan dit project meegewerkt hebben, in de bloemetjes zetten.

Wanneer: 3 – 5 november, 2017

Waar: Gaston
Hurstweg 8, 9000 Gent

Programma:

Een 3-daagse tentoonstelling met persoonlijke verhalen en videomateriaal.

Première/Openingsavond ‘Faces Redefining Beauty’: deze tentoonstelling word geopend door Rick Guidotti en Bieke kreps, die samen dit project gestart zijn, met een kort woordje uitleg en beeldmateriaal samen met enkele internationale gasten die aan dit project meegewerkt hebben.

Workshop ‘Changing Lives’: een workshop voor gezondheidszorgverleners die in het werkveld staan, in het onderwijs staan of nog in opleiding zijn, waarin enkele internationale sprekers hun werk en organisatie zullen voorstelllen en tips & tricks zullen meegeven. Elk op hun manier veranderen ze mensenslevens. Dit project ‘Faces Redefining Beauty’ verbond hen door een gelijkaardige passie, visie en gedrevenheid en een hechte vriendschap kwam tot stand.
Sprekers: Rick Guidotti (Positive Exposure, USA)
Bieke kreps (Positive Exposure en Positive Exposure Belgium vzw, België)
Dr. Richard Kirschner (Nationwide Children’s Hospital en Casa Azul, USA)

Film ‘On Beauty’: Belgische première van de documentaire ‘On Beauty’ over bekroond modefotograaf Rick Guidotti en zijn weg naar de opstart van Positive Exposure. Een film van Joanna Rudnick (regisseur en producer) en Kartemquin Films. Trailer van de documentaire: https://vimeo.com/106009605

“ ‘On Beauty’ is, quite simply, a masterful example of how cinema can serve as a humanizing force in the world. We need films like this. We can’t afford to lose them.”
— RogerEbert.com

Workshop ‘Wonder’: een creatieve workshop voor kinderen van 6-12 jaar, waarbij we de kinderen wegwijs maken in de wereld van Positive Exposure en creatief (tekenen, schilderen, knutselen…) zullen werken rond het thema ‘Wonder’, zoals de gelijknamige bestseller over een kind met een aangezichtsaandoening.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Gain access to our ambassador blogs.

Register Now