FRAME

FRAME Logo 2

3K6A0308 3K6A3981 3K6A4888 3K6A5751 Arielle and Sarah Twins

FRAME is een online onderwijsbibliotheek en hulpbron die in het leven werd geroepen door Positive Exposure, die de manier verandert waarop medische informatie wordt voorgesteld fwan gezondheidszorgverleners in opleiding, clinici, families, en gemeenschappen.

FRAME maakt gebruik van korte voorlichtingsfilms die beschikbaar zijn op de websites van Positive Exposure en haar partners. Wat begon als een pilootproject in samenwerking met studenten uit het Joan H Marks Graduate-programma aan Human Genetics Sarah Lawrence College rond vijf genetische aandoeningen – en voorheen genaamd The New Face of Genetics – groeit FRAME uit tot een belangrijk compendium van genetische aandoeningen die de manier zal veranderen waarop studenten in de wereld van de gezondheidszorg mensen met aandoeningen zien en beleven.

Elke kortfilm biedt aan toekomstige genetici, verplegend personeel, artsen, ergotherapeuten, fysiotherapeuten, families en gemeenschappen een meer diepgaande kennis van de voorgestelde genetische, lichamelijke, intellectuele, en/of gedragsmatige aandoeningen, en geeft tegelijk ook vorm aan respect voor de menselijkheid van de patiënten. Kijkers zien hoe deelnemers praten, bewegen, en glimlachen; een hemelsbreed verschil met de manier van werken met de “patiënt als specimen” zoals toegepast in de meeste medische onderwijsliteratuur. FRAME toont mensen met een specifieke aandoening op een manier die hun menselijkheid en schoonheid weergeeft.

In elke film scheppen deelnemers op verschillende manieren banden met het publiek wanneer zij zichzelf voorstellen aan de kijkers en dan de karakteristieke eigenschappen van hun aandoening tonen; niet op een klinische, maar op een “natuurlijke, levensechte” manier. Zo krijgt elke bezoeker van de site de kans om de genetische aandoeningen te bestuderen en volledig te begrijpen op basis van een echte, dynamische persoon. Dit biedt een nieuwe kijk op medisch onderwijs en het leerproces. Het script voor elk segment van de film geeft de meest recente informatie weer voor elke aandoening, en ook bijdragen van ons team van gerenommeerde genetici, specialisten, families, en steungroepen.

Eens afgewerkt, wordt elk segment gebruikt door gezondheidszorgpersoneel in opleiding en professionele medewerkers als hulpmiddel om de karakteristieke eigenschappen van de specifieke genetische aandoeningen te bestuderen, te begrijpen, en te beleven. Dit vormt ook een belangrijk hulpmiddel bij het lesgeven en leren, met aandacht voor de menselijke kant bovenop de belangrijke medische informatie. Bovendien kan FRAME ook worden gebruikt door families, therapeuten, lesgevers, gemeenschappen als hulpmiddel bij de overgang van pediatrie naar geneeskunde voor volwassenen, aangezien meer en meer jongvolwassenen met genetische aandoeningen toetreden tot het systeem voor de volwassen gezondheidszorg.