Het boek

book

3K6A9663

POSITIVE EXPOSURE viert de schoonheid van de menselijke diversiteit.

Nu stellen wij u met trots ons EERSTE boek voor:

Change How You See, See How You Change

Dit luisterrijke en bemoedigende boek stelt de bijna twintig jaar lange reis voor van de oprichter van POSITIVE EXPOSURE en bekroond fotograaf, Rick Guidotti, en zijn zoektocht naar de schoonheid van de genetische diversiteit.

Met meer dan 50 genetische syndromen in beeld gebracht door middel van portretten en persoonlijke verhalen uit de steeds groeiende collectie van POSITIVE EXPOSURE, nodigt Change How You See, See How You Change de lezer uit om verder te kijken dan de diagnose en de menselijkheid te ontdekken die wij allen delen.

Change how you seesee how you change!

Recensie door Sharon F. Terry, Voorzitter & CEO, Genetic Alliance

Deze woorden weerklinken in mijn hart wanneer ik denk aan het werk van Rick Guidotti en Positive Exposure. Zij weerspiegelen mooi mijn ervaring met het fenomenale werk van Rick. Ik ben moeder van twee kinderen (nu volwassenen) met een genetische aandoening die zich lichamelijk duidelijk uit. Ik herinner me nog goed dat hartverscheurende moment toen zij de diagnose te horen kregen: de zeldzame ziekte pseudoxanthoma elasticum. Ik wist dat de mogelijkheid bestond dat zij zouden worden geplaagd, of zelfs gepest omwille van hun aandoening.

Toen ik Rick ontmoette en hem de Genetic Alliance Art of Reporting Award overhandigde, betekende dat onvermijdelijk dat ik de manier zou veranderen waarop ik de gemeenschap zie waarbinnen ik leef en werk. Rick ontmoeten of zijn wonderlijke werk aanschouwen blijft nu eenmaal niet zonder gevolgen. Hij ziet de ongelofelijke schoonheid in elk van ons, en vooral de intrinsieke schoonheid van de mensen met een verscheidenheid aan aandoeningen.

Dit nieuwe boek is een droom die werkelijkheid wordt. Al die tijd hebben clinici en wetenschappers deze ziekten bestudeerd, maar nooit hebben zij de opmerkelijke individuen gezien die ermee leven. Wij moesten uitleggen aan studenten geneeskunde, dokters, verplegend personeel, en andere mensen uit de medische wereld dat onze kinderen niet hun ziekte zijn. De gebruikelijke afbeeldingen van deze aandoeningen herleidt mensen tot de klinische anonimiteit. Rick ZIET de schoonheid in iedereen, geeft uitdrukking aan het innerlijke van het individu, en geeft dit op uitmuntende wijze weer in zijn foto’s. Dit boek weerspiegelt het wonderlijke van het menselijke lichaam en de menselijke geest, in alle mogelijke gedaanten.

Mijn diepste wens is dat dit boek een plaats krijgt op het bureau van elke student geneeskunde, in de handen van degenen die mensen behandelen die lijden onder deze ziekten, en overal waar discriminatie, stigma, en doodeenvoudig onbegrip moet worden weggewerkt. Ik huil wanneer ik dit boek doorblader dat zo vol staat met foto’s die mijn hart raken, en kleine verhaaltjes die tot mijn verbeelding spreken, en deze prachtige mensen steeds meer naar de voorgrond halen. Bravo voor de manier waarop Rick de wereld aanschouwt, en voor de verandering die hij teweegbrengt dankzij dit wonderlijke compendium van liefde.

http://geneticalliance.org

Schenking per boek: €30.00